Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: konstans1977
Категория: Забавление
Прочетен: 510372
Постинги: 206
Коментари: 313
Гласове: 1114
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Постинг
22.11.2010 15:41 - Редове от Гърция!
Автор: konstans1977 Категория: Забавление   
Прочетен: 1951 Коментари: 3 Гласове:
2Живея от 8 години в Гърция. Децата ги оставих ученици. Понеже през това време (2001-2002 г.) се натрапихме на гръцката държава, окупирайки я по всякакъв начин. Кой по тайни доби по планинските пътеки в мраз и снегове, кой по обиколните пътища през цяла Европа, кой по легален начин, търсейки живот и спасение за семействата си. Преследваха ни, гонеха ни, затваряха ни по затворите, изпращаха ни откъдето сме дошли, но ние отново намирахме начин да се върнем и да се борим за оцеляването си. Оставихме сами деца, мъже, родители. Когато се върнах за пръв път в България, понеже не можех да го направя 4 години, защото се биеха черни печати и се налагаха солени глоби и ни се затваряше вече пътят към "спасението" в лицето на гръцката държава, детето ми беше толкова пораснало (най-малкото), че не можах да се начудя.
Тук сме се цанили за слугини Почти всички са със средно или висше образование. Дипломите не важат. Грижим се за болни хора, децата им работят. Плаща ни се от пенсията им. Живеем сами с баба или дядо, обгрижвайки ги. Нашите родители - оставени на произвола на съдбата, децата - без майки, мъжете - без жени, жените - без мъже, без семейства, отделени от най-насъщното за едно нормално човешко съществуване. Раждат се внуци, правят се сватби, умират близки, разболяват се, случва се какво ли не, а ние научаваме последни, ако се размине, дори може да не научим. Радваме се на чуждата радост, скърбим с чуждата болка
защото сме сами
безпомощни, жалки, молейки се на сме настанени в някоя къща, да изчистим някой задник, защото те се гнусят от тази работа, затова ни наемат. Но сега стана толкова трудно, понеже и ние станахме толкова много, че като тръгна по улицата, чувам повече българска реч, отколкото гръцка. Воюваме помежду си за тази работа (гъзомийството), това е основното при обгрижването на болен човек, а за връщане назад не мислим. Каквото и да ни чака тук, знаем, че за един хляб ще изкараме при повече търсене и настоятелност.
Семейството, най-важната клетка (градивната) на едно общество, се разпадна (когато единият е в друга държава), порасналите деца - безработни, без мечти, без възможност да създадат свое семейство, отчаяни от липса на перспектива. Работиш - пращаш, работиш - плащаш, мислиш - докога??? Какво правят отговорните хора? Какво правите вие, журналистите, че не може да разгадаете кой продаде България, кой обрече народа на глад, кой си плати?
Вас ви е страх
Страх! Страх! Аз се възхищавам от гръцките журналисти. Почти всяка вечер по телевизията се явяват ту министри, ту политици или други отговорни хора. Провеждат се дебати, задават се компрометиращи въпроси, въртят ги отвсякъде.
Никой не го интересува хала на народа! Колко хора напуснаха България, без намерение дори да се върнат? Колко нещастни съдби. Някой стряска ли се? Някой интересува ли се??? Някой пука ли му? Има ли по-бедни държави от нас? Защо достигнахме дъното? От една просперираща страна се превърнахме в страна от третия свят. Цели 20 години бавно и сигурно сме се движили към разрухата и мизерията! Толкова правителства и всичките едни дол дренки! Толкова ли нямаме способни хора, толкова ли нямаме честни политици, следващи примери от нашите светли личности като Левски и Ботев, загинали в името на свободата на българския народ??? Толкова жертви сме дали в битки и войни за едното добруване на България!
Аз съм на 50 години. Живях щастливо като и целия българския народ по времето на социализма когато България вървеше към възход и добруване. Прекланям се пред социалистическата партия! А сега: такава алчност, простотия, безотговорност, безнаказаност, ламтежи, довели обикновения народ до просешка тояга. Срам, срам и жалост. Жалко за борбите, за жертвите, за усилията на българския народ да постигне толкова много, та да има кой да го краде, което е изградил с годините и сътворил с изкуството си. И всичко изядено, хазната празна. Моля? Кой? Може би никой, както винаги!!!
Журналистите спят ... спят. Да върви заплата ... пък... Кога ще заживея като човек? Кога ще се завърна в родината си? Кога децата ми ще създадат семейства? Кога ще дочакам внуци? Кога ще започнат работа, и двамата се среднисти? Кога ще ни помогнат от европейските фондове? Защо нищо не става? Защо на Гърция й помагат? Защо Гърция е 100 години напред? Защо е толкова красива? Защо хората тук са човечни? Защо ни съжаляват? Защо те са ни спасителите? Защо някои от тях живеят от парите, които им осигуряват европейските фондове години наред, а ни ги връщаме поради неусвояемост и продължаваме да гладуваме? Защо дори и за неверни данни (надписване на повече продукция) вземат помощи от Европейския съюз, а нас ни глобяват? Защо не ни уважават там? А ние уважаваме ли се, или се съгласяваме с всичко? Много въпроси, а няма отговори. Откраднаха ни живота, мечтите, достойнството! Ние 
цивилизована държава
ли сме - с гладен и пръснат по целия свят народ? В какво ни превърнаха, в молещ и паднал на колене народ? В името на какво напразно се разбиха толкова семейства, умряха толкова шокирани, депресирани, стресирани и болни хора поради недостъпност за медицинска помощ? А това е друга толкова болна тема! Боледува всичко в България. Нека некадърниците най-сетне си отидат. Дай Боже силни, емни и добри хора на България!!! И нека да бъдат безкомпромисни към мошениците и крадците! Нека всички им се противопоставим и ги накажем, а това до голяма степен зависи и от вас, журналистите. Изобличете ги, изгонете ги, помогнете на бедната ни майка България!
Ненка Георгиева, Гърция

Послепис:
На последните избори (предизвикани от недоволстващия народ) убедително спечели социалистическата партия ПАСОК с лидер Йорга Папандреос. Трета по сила след ПАСОС е комунистическата партия с лидер Алеки Папарига - жена, 1,2 м. Когато говори тя по телевизията или в парламента, никой няма смелост да й опонира. Думите й са толкова правдиви и силни, а когато говори Канели, първата журналистка жена в Гърция, комунистка, с толкова патос, убедителност, всички само я гледат и слушат. Аз й се възхищавам.
В България комунисти стана мръсна дума, социалисти - също. Голяма значение придобиха думите "Крокодилите", "Наглите", "Факирите" и какви ли не още. 
Лидерът на Нова демокрация Караманлис падна от власт, Дора Бакояни - неговата заместничка, сама си подаде оставката, виждайки големите грешки на Демократическата партия. Народът ги отхвърли безкомпромисно. Оттогава ни се чуват, ни се виждат нито в парламента, нито в обществения живот. Засрамиха се!
А какво става в България? Отхвърлените от народа управници няма къде да отидат и пак - в парламента. Пак тях ще слушаме, пак ще се пъчат, пак се налагат, вместо да се засрамят. Защото нямат чест, достойнство, срам Няма кой да им поиска отговорност за управлението, довело ни до поголовно обедняване. И така докога??? И така докъде??? На колко хора, придобили имущество, което дори не са и сънували, не са виждали и в най-смелите си мечти, им се поиска обяснение??? Кой ги разследва? Защо са недосегаеми??? Къде е президентът? Къде е изпълнителната власт??? Къде е журналистиката??? Още Вазов го е казал: "Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще му завещйш?"... Какво ни завещаха плеядата новобогаташи, чудовищно изсмукали икономиката ни, играещи с милиони за сметка и в името на народа, пръснал се по всички точки на планетата, за да не умре от глад? Как спят спокойно народните избраници? Имат ли съвест? Сърца? Милост? Не! Не! Не! Ако имаха поне едно зрънце от това, нямаше никога да стигнем до дъното. Никога! Знаят ли те в името на какво са там??? Колко струват на народа и колко дават??? Има ли някой да направи тази несложна сметка? Те самите правят ли я? Едва ли. 
Алчността
така ги е омаяла, че не виждат нищо друго - пари, милиони, милиарди. По-опасно животно от човека няма, особено когато има власт, която може да използва за себе си безнаказано, безнаказано и пак безнаказано!!!
Имаме ли ние будна съвест? Не! Защо допуснахме това плячкосване посред бял ден, защо не ги изобличихме? Къде по света има такъв народ - толкова трудолюбив, способен, ученолюбив и същевременно толкова наивен и търпелив? Никъде! Никъде по света не може да унижиш така народа си!!! Това може да се случи само в България. Доказахме го. С 20-годишния преход достигнали поголовната мизерия. Другите държави правят от пустинята рай за този период, а ние от рая направихме пустиня. 
Колко хора трябва да са в затворите? Много! Но няма кой да ги накаже. Докато не се търси отговорност, България ще бъде винаги на това жалко равнище, толкова бедна, опустяваща, заличаваща се. Дано тя да възкръсне отново, защото доброто трябва да победи злото, колкото и силно да е то. Защото злото сега е спечелило, но то не може да е победител. Такава е житейската истина, че правдата рано или късно трябва да възтържествува. Вече я чакаме прекалено дълго. Дано дойде най-после и в нашата мила родина.
Неволно си спомням един от разказите на Елин Пелин, описвайки живота в онази епоха преди 80 години, толкова сходна с нашата. Цитирам по памет: "Правдата, правдицата, изядохте я... Ядете я. Царят трябва да се разцари, владиката да се развладичи, попът да се разпопи." И
Смирненски
"Ний всички сме деца на майката Земя,
но чужда е за нас
кърмящата и гръд."

На Вапцаров със стих. "Завод"
"Завод. Над него облаци от дим.
Народът прост,
животът - тежък, скучен. -
Живот без маска и без грим -
озъбено свирепо куче.
И трябва да се бориш неуморно,
и трябва да си страшно упорит,
за да изтръгнеш от зъбите
на туй настръхнало
вбесено псе
парченце хлеб..."

В "Писмо" от цикъла "Песни за една страна"
"Само той от нас прозре
истина една в живота -
по-добре е да умреш,
вместо да живееш скотски..."

Той вярваше в светлото утре че животът ще бъде по-добър, по-хубав от пролетен ден, че човекът ще живее достойно, включи се в борбата за този очакван по-хубав живот и го убиха тогавашните богаташи с многобройни днешни наследници, които отричат мизерията тогава, за да наложат днеска още по-голяма и по-страшна мизерия оттогава. Отрекоха го много от тях, както и Вазов, и Смирненски, и т.н. 
Хора без морал, без идеали, без човещина, за съжаление определят съдбините на България почти във всички нейни управления с изключение на БКП, колкото и да я плюят, позорят и отричат. Никога повече хората няма да изберат СДС - създател на мафията и обедняването на хората. Това е невъзможно и какво правят тези хора в парламента.
Само интриги но вече никой не им вярва. Изпяха си песента. Поразиите, които направиха, едва ли скоро ще се оправят, почти е невъзможно. Дано Господ ги накаже всичките крадци и мафиоти. За тях прошка няма, няма и да има. Гледайки портретите във вестниците - такива мутри, тъпи, гадни, пък продавали, купували, играли с милиони левове - български труд и пот, едни мутри ни изядоха с благословията на поредната управляваща върхушка. Бай Ганьо ряпа да яде.
Днешните байганьовци не си поплюват. Не си играят на дребно с розово масло. Техните игри са страшни и убийствени. Някой трябва да ги спре, а това е будната гражданска съвест на всички нас, в името на бъдещето, в името на идните поколения, в името на България!!!
Бих искала това писмо да бъде прочетено от повече хора, макар че не казвам почти нищо ново, но нека знаят, че все още можем да се възмущаваме, да се борим, да мислим, да действаме. Стига са ни играли. Всичко вече е ясно. Оттук по-надолу не можем, трябва вече да се движим нагоре, както сме се доказвали неведнъж, че заслужаваме. Не скотски, а човешки живот, какъвто е във всички цивилизовани страни, защото ние сме отдавна цивилизована страна и трябва да останем такава.
Благодаря за вниманието, Гърция

Пускам телевизора. Отново стачка в цяла Гърция. Къде, къде са по-нагоре, по-високо от нас. Но винаги имат искания за по-добър живот. Журналистите отново разискват, всяка сутрин се обсъждат депутатите, работата им, положението на народа, колко са крали висшестоящите. Не се мълчи като у нас.
 Гласувай:
2
01. pukamuli - Глас в пустиня...
22.11.2010 16:38
Много може още да се добави към твоя вопъл,но уви!Учудвам се на частиците оптимизъм,които все още проблясват в думите ти!Навярно,заради рядкото ти присъствие в нашата си България!Казваш,че за това,което пишеш,всички знаем!Не всички,момиче,не всички!Тези 20-30 годишните,на които е бъдещето,нищо не знаят!Целта е постигната!Незнанието и бездуховноста са повсеместни!Висш идеал е оцеляването,на всяка цена!Колкото и да зовеш за пробуждане,няма да стане!Съжалявам!
цитирай
2. andrei - Правдиви са думите ти,
22.11.2010 16:42
с едно малко изключение,че не си наясно ,че в последните двадесет години България е управлявана винаги от комунисти и структурите на държавна сигурност,та до днес.Всички партии са оглавявани от комунисти и агенти на ДС.С тези хора на власт България загива!
цитирай
3. kakvonovo - Не... не... и не
31.08.2013 08:11
Не плачете, а излесте от матрицата. Не България светът загива и Гърция също! Тази седмица ходих по работа и с мои паркньори гърци коментирахме бизнеса си (20 годишна давност) и се съгласявахме на причините за разрухата. Светут е воден към гроба от шайка евреи, които са направили колосални бели и престъпления - банките са основния инструмент(всички до една, не значимите а до една са еврейски), следват големите световниеврейски корпорации, търговията и на всичко това се изсипва сладост от еврейските медии.

В България няма такова нещо като партии и интереси извън еврейския интерес. Тук е направен конгломерат от евреи турци и цигани. Различните имена са форма но съдържанието е едно и също. Всички действия в бившия соц лагер и след 10 ноември са доминирани от евреи и техния интерес. Ленин, Сталин, Хрушчов, Брежнев, Горбачов, Путин, Медведев - всички са евреи. В НРБ интереса им се пазеше от полу евреина полу циганина Вълко Червенков, от циганина Тодор Живков, след това (10.11) от евреина Луканов, циганина Костов, евреина цар, евреина (дюлме) Доган,евреина Петър Стоянов, евреина Плевнелииев, евреина Станишев, всички (и винаги) финансови, външни, вътрешни и военни министри са евреи или цигани. (Вигенин, Калфин, Свинаров, Бонев, Надежда Неиски и още и още - всички) - няма празно.
Потъсете и прочетете програмата за унищожение на България (1988). Прочетете програмата за унищожение на света (1898) и ще почнте да виждате част от истината.

Не се самообвинявайте вие сте жертва на заговор с немислими за нас мащаби. Това се нарича на иврид - шуцбе - демек такава мърсотия, че никой не евреин (гой) не може да я разбере.

Мислете позитевно и не им работете повече от необходимото.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!